Hur man enkelt ordnar en spadag hemma – Tips & Recept

DSC05197DSC05021

Igår hade jag en riktigt enkel men galet behaglig spakväll för mig själv. Så mysigt, och som sagt, så enkelt!

1. Planera, lägg fram & varva ner

Sätt på en av Spotifys lugnare listor, och svep in dig i en mysigt mjuk morgonrock eller en tunt elegant kimono. Lägg fram handdukar, krämer och produkterna du ska använda under kvällen, så att du slipper leta efter något senare. Gör vattenkokaren redo, ta fram skålar och ingredienser ifall du ska blanda iordning egna ansiktsmasker, hårinpackningar eller liknande. Häll upp en glas vin, champagne, värm en kopp te eller annan omtyckt dryck som får dig att varva ner.

2. Varm ånga & poröppning

Koka upp vatten och häll upp i en stor skål, i vattnet kan du sedan tillsätta oljor, örter eller valfritt te. luta ansiktet över skålen och andas in ångorna genom näsan i lugna djupa andetag. Lägg över en handduk på huvudet för att stänga in ångan, låt porerna öppnas av det upphettade vattnet och njut i ungefär 10 min.

DSC05032

3. Ansikts- & kroppsskrubb

När porerna väl är öppna är det ett perfekt läge att klämma finnar och pormaskar, en ansiktsskrubb hjälper till med detta. Jag hoppade in i duschen, skrubbade rent både ansikte och kropp. Just den här gången använde jag Rituals Himalaya Scrub med söt mandelolja och indiska rosor, men det går också jättesnabbt att röra ihop sin egna skrubb.

Ansikts- & kroppsskrubb Recept

1/2 dl socker
1 msk rapsolja
1 msk citronsaft

4. Hårinpackning & Bad

Lägg i din badbomb medan badkaret fylls eller häll i din egna blandning av exempelvis mandelolja, några droppar lavendelolja och kokosmjölk som jag valde att hälla i. Ställ in och tänd ljusen i badrummet och blanda sedan ihop din inpackning.

dsc05188

Hårinpackning Recept

165 ml kokosmjölk
1/2 dl honung

DSC05140

Massera in inpackningen i hårbotten och i längderna för att sedan linda in håret i en handduk, alt. så kan du täcka håret med en badmössa för att få lite mer bastu-effekt. Höj musiken en aning, och glöm inte att ställa in din dryck på badkarskanten innan du kryper ner. Låt inpackningen verkligen sjunka in i håret och fukten ifrån kokosmjölken mjuka upp huden, ligg kvar så länge du vill. Gärna upp emot en timme, då inpackningen verkligen börjar göra under!

När du känner dig redo att stiga upp igen, tömmer du karet och sköljer av både kropp och hår. Se till att tvätta håret noga med schampo för att få ur inpackningen ordentligt.

5. Ansiktsmask & Footwrap

Efter duschen smörjer du in dig som vanligt och sätter åter igen på dig din kimono/morgonrock för att sedan blanda ihop ansiktsmasken.

Ansiktsmask Recept

1/2 Avocado
1 msk honung

Mosa eller mixa ihop de två ingredienserna och smörj in. Kom ihåg att släcka eller flytta alla ljusen ifrån badrummet till vardagsrummet, sovrummet eller loungen du nu förflyttar dig till. Jag kröp ner i soffan för att kolla på tjejfilm, men detta är självklart frivilligt, haha. Smörj in och massera dina fötter med en valfri lotion för att sedan vira om dem med två ångande varma handdukar.

Lyxigt varma handdukar fixade jag lätt genom att dränka dem i kokande hett vatten. Men det bästa är ju självklart att använda en speciell ångmaskin.

DSC05034

Efter ca 30 min när handdukarna svalnat helt kan du ta av dem igen och sköljer lätt av ansiktsmasken med ljummet vatten för att sedan smörja in ansiktet med din vanliga ögon- och nattkräm.

På detta vis kan jag spara mina pengar men samtidigt få känna av den där lyxiga spa-känslan, nu även i tryggheten av mitt egna hem. Så praktiskt och underbart. Testa själv!

***

Yesterday I had my own spa night at home. So relaxing and nice, such a perfect Friday!

Advertisements

2 thoughts on “Hur man enkelt ordnar en spadag hemma – Tips & Recept

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s